Ντόρα Λεονταρίδου

H Nτόρα Λεονταρίδου είναι διδάκτωρ γαλλικής λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Paris III όπου υποστήριξε διατριβή με θέμα « Ο τρωικός μύθος στην γαλλική λογοτεχνία». Δίδαξε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως αποσπασμένη Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διετέλεσε μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα Σπουδών «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής».

Είναι Επιμορφώτρια Καθηγητών Γαλλικής του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής από το 2011.

Ο τομέας των ερευνών της περιλαμβάνει κυρίως μελέτες των μύθων στο γαλλικό και γαλλόφωνο θέατρο.

Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό, συνέβαλλε με μελέτες της σε συλλογικούς τόμους στο εξωτερικό και δημοσίευσε πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μέρος των δημοσιεύσεών της βρίσκεται καταγεγραμμένο στην ιστοσελίδα https://eap.academia.edu/DoraLeontaridou

Είναι μόνιμη Εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει επανειλημμένα βραβευτεί με τους μαθητές και τις μαθήτριές της για καινοτόμες δράσεις που υλοποίησαν, σε διάφορα σχολεία της χώρας.
Τα ενδιαφέροντά της στη Δημόσια Εκπαίδευση περιλαμβάνουν τις Καινοτόμες Δράσεις και Διδακτικές Πρακτικές, καθώς και θέματα ανάπτυξης της ενεργού πολιτειότητας στο σχολείο.

Από το 2013 υπηρετεί στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σύντομο Βιογραφικό